Amanda Ginsburg Quartet

Musik och konsert
Bildbeskrivning saknas
Datum
torsdag 3 okt, 19.30–21.45
Plats
Folkets Hus
Adress
Skolgatan 18, 343 31 Älmhult

Säsongskort gäller på denna konsert. Säsongskort för hösten släpps när hela programmet är släppt.

 

"Det är tur att vi kan skratta" Releaseturné 2024!

 

Hon har vunnit Årets jazz på Grammisgalan både 2019 och 2021 och medverkat i Allsång på Skansen, SVT:s Nationaldagsfirande, Doobidoo och På Spåret. I april släppte den redan tvåfaldigt grammisbelönande Amanda Ginsburg sitt tredje album ”Tur att jag kan skratta”. Releaseturnén, som med en lätt justering fått namnet ”Tur att vi kan skratta”, har dragit fulla hus i Uppsala, Stockholm, Linköping och Malmö och rosats av både publik och kritiker.

Nu presenterar MTA Production fortsättningen på succéturnén med mer än 20 nya datum under sommaren och hösten 2024. Flera av konserterna hålls i Danmark där Amanda de senaste åren byggt en större och större lyssnarskara, och på albumet och större delen av turnén hörs just de danska musikerna Snorre Kirk (trummor) och Anders Fjeldsted (kontrabas). Självklart finns också Amandas vapendragare Filip Ekestubbe (piano) vid hennes sida. Tillsammans bjuder kvartetten på värme, lite vemod och en hel del humor.

– Världen saknar värme. Världen går inte att skratta åt. Ett sätt att skapa värme är att skratta tillsammans. Kanske är det då särskilt viktigt att se varandra i ögonen och skratta med varandra? Att skratta är något av det mest avväpnande som finns. Jag hoppas att vi ska skratta tillsammans!

 

 

 

Datum och tid