Idrottsskolan

Barn som är 7 eller 8 år har chansen att vara med i Idrottsskolan. Här får de prova olika idrotter och aktiviteter under ett läsår.

Barnen behöver inga för­kunskaper om de olika idrott­erna. Tanken är att barnen är med och provar alla idrotterna, oavsett om man testat idrotten tidigare eller inte.

Förhopp­ningen är att barnen ska hitta en eller flera idrotter som passar dem, så att de vill fort­sätta och delta i föreningslivet.

Anmälan Idrottsskolan 2024/2025

Ny termin med Idrottsskolan startar onsdagen den 11 september 2024.

Anmälan Idrottsskolan 2024/2025 Länk till annan webbplats.

Om Idrottsskolan

Idrottsskolan startar i september varje år och hålls en gång i veckan till mitten av maj. Vanligtvis på onsdagar klockan 17.30-18.15 eller klockan 18.30-19.15.

Under året får barnen prova flera olika aktiviteter. Avgiften är 265 kronor för hela året.

Älmhults kommun arrangerar Idrottsskolan tillsammans med ett 20-tal idrottsföreningar runt om i Älmhult. Grundidén är att ge barn möjligheten att prova på en variation av idrotter och barnen får under två terminer prova på flera olika aktiviteter. Idrott för barn ska vara omväxlande, roligt, innehålla mycket lek och ge allsidig träning.

Syftet med idrottsskolan är att ge barnen möjlighet att prova på så många aktiviteter som möjligt och därmed hjälpa dem in i föreningslivet och till en meningsfull fritid.

Kontakta Servicecenter

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet, ring eller skicka e-post till servicecenter.

Stängt Öppnar kl 08.00
Hjälpte informationen på sidan dig?