Visa evenemang

Quilty och Andy Irvine

Bildbeskrivning saknas
Datum
torsdag 12 sep, 19.30–21.45
Plats
Folkets Hus
Adress
Skolgatan 18, 343 31 Älmhult

Säsongskort gäller på denna konsert. Säsongskort finns tillgängligt när hela höstprogrammet är släppt.

 

Quilty kommer tillbaka till Folkan och inte nog med det - de har med sig en legandar inom den irländska folk och världsmusiken - ingen mindre än Andy Irvine!

 

Quiltys 30-års jubileumsturné i mars 2023 med 13 utsålda och bejublade konserter i sällskap av den irländske folkmusiklegendaren Andy Irvine blev en stor succé! Programmet innehöll det bästa från från Irvines och Quiltys repertoarer – med utrymme för både samspel och egenart. Utöver vår egen stora glädje att få spela och uppträda tillsammans med denna celebritet, ville vi hylla Andy Irvines drygt 50-åriga livsgärning som musiker, traditionsbärare, vispoet och världsmusikpionjär.

Det lyckade samarbetet och den publika framgången utgjorde en given start till ett fortsatt och fördjupat samarbete, och nu bjuder Quilty in Andy Irvine till nya musikaliska möten och turnéer i Sverige och utomlands under 2024/25 och vi är mycket glada att kunna presentera ett av stoppen i Älmhult!

 

Andy Irvine är en av Irlands mest hyllade folk- och världsmusik-ikoner och en förebild och inspirationskälla för Quilty. Alltsedan hans stora genombrott med den banbrytande gruppen Planxty på 70-talet har Irvines lyriska spel på mandolin och hans innovativa tolkningar av traditionella folkvisor varit stilbildande för generationer av folkmusiker, inte bara på Irland utan världen över.

”Magiskt är ett utnött ord – men det får ändå bli kvällens betyg.” Eva Axelsson, Eskilstuna Kuriren

 

Datum och tid