Artikeln publicerades 13 maj 2024

Grävarbete Fiskevägen

På södra delen av Fiskevägen, mellan Öringstigen och Abborrstigen, har ledningarna grävts ner. Nu återstår asfaltering.

Koppla på befintliga ledningar

Hela vattenledningen måste bli klar innan den kan spolas och kontrolleras. Det tas prover och när alla prover är godkända kopplas den nya vattenledningen ihop med de befintliga ledningarna mellan Öringstigen och Abborrstigen.

Asfaltering

Asfaltering av Fiskevägen är beställd. Förarbeten görs under vecka 25 och asfaltering sker efter midsommar, vecka 26. Ett körfält kommer att vara avstängt. Den grusade ytan från Fiskevägen till anslutande vägar asfalteras senare, eftersom det ska grävas där igen när inkopplingen sker.

Registrerat ditt telefonnummer för information via ett sms

När den nya vattenledningen kopplas in stängs vattnet av. Du som har registrerat ditt telefonnummer får ett SMS när detta sker.

Gång- och cykelvägen norr om Abborrstigen

Det finns fortfarande ett schakt öppet över gång- och cykelvägen norr om Abborrstigen. Här finns en provisorisk gång- och cykelväg runt byggnaden och schakten. Det är planerat att ske under juni 2024, men kan bli fördröjt om det blir en regnig försommar. De arbeten som är kvar är beroende av tillräckligt torrt väder och låga grundvattennivåer.

Återställning av gång- och cykelvägen görs med grus fram tills asfaltering sker i samband med asfaltering av Fiskevägen.

Skiss över vägsträcka som påverkas av arbeten.

Gång- och cykelvägen norr om Abborrstigen är avgrävd (rött kryss) på grund av arbeten med VA-ledningar. En tillfällig väg har byggts runt byggnaden och visas på kartan med blå markering.