Miljö & hälsa

Miljöfrågorna är idag svåra att ta på eftersom de inte alltid syns i form av bolmande skorstenar eller stinkande utsläpp. Istället har vi många diffusa utsläpp och störningar som kan få konsekvenser för människor och miljö.

Din och allas vår delaktighet är grunden för vårt miljöarbete. Vi måste alla hjälpas åt för att skapa och bibehålla en hälsosam och god miljö för oss själva och kommande generationer.

Nyheter inom Miljö & hälsa

 • 21 mars 2017

  Campylobacter - undvik smitta


  Ovanligt många personer i Sverige har blivit sjuka på grund av campylobacter under hösten och vintern. Orsakerna till ökningen är inte helt klarlagda men färsk kyckling är en känd källa till smitta. • 15 mars 2017

  Håll Älmhult rent:
  Anmäl dig, din förskola, skola, ...


  Nu är det dags att anmäla dig, din förskola, skola, förening eller arbetsplats till skräpplockardagarna den 18 april-28 april. Skräpplockardagarna är en årlig nationell manifestation mot nedskräpning som innebär att barn, ungdomar och vuxna plockar skräp i sitt närområde. Anmäl dig senast den 26 mars. • 22 december 2016

  Håll dina fjäderfän inomhus


  Jordbruksverket höjde, i höstas, skyddsnivån mot fågelinfluensa H5N8 för fjäderfä i Sverige till nivå 2. Fågelinfluensan är en allvarlig djursjukdom som drabbar och sprids mellan fåglar. Beslutet omfattar all hållning av fjäderfä i hela landet.Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.