Förslag från medborgare

Förslag från medborgare

Välkommen att lämna förslag eller synpunkt till Älmhults kommun!

Det enklaste sättet att lämna ett förslag eller synpunkt är att använda vår e-tjänst.

Klicka här för att komma direkt till e-tjänsten!

Det är några saker du kan behöva tänka på, klicka här för att läsa mer om vad som gäller för förslagshanteringen.

Inkomna förslag

Här nedan kan du ta del av alla inkomna förslag från medborgare.

Visa endast förslag med status: under handläggning - avslutad


 • 2017-03-01

  Schema för barnomsorg digitalt


  Jag har under 8 års tid frågat efter när Älmhults kommun ska hänga med i utvecklingen gällande schemainlämning för förskola/fritidshem och fått till svar att det är på gång. I Markaryd har ett system 24/7 varit i gång i åtta års tid (och andra liknande digitala system i andra kommuner) och jag undrar när något liknande är tillgängligt i Älmhult. Det borde vara så mycket enklare för både personal och vårdnadshavare när schemat ligger i ett system än alla dessa papper.
  Status: Avslutad
  Läs mer • 2017-02-24

  Torget och simhallen


  Det har varit många reportage senaste tiden om torget i Älmhult. Här kommer ett medborgarförslag som jag tror kan gynna handeln runt torget. En köpstark kundgrupp är barnfamiljer som skulle behöva en rejäl lekplats på torget med inhägnad och bänkar. Detta kan bli ett utflyktsmål för hela familjen med lek, shopping och kanske en trevlig lunch/fika runt torget. Det finns överlag alldeles för få "utflyktsmål" för barnfamiljer i Älmhult. Här finns ingen bowlinghall, äventyrsbad eller lekland. Om nu haganäsbadet ska byggas om/renoveras, ta inspiration av både Ljungby, Växjö och Tingsryds äventyrsbad för att locka fler barnfamiljer att bada. Framförallt minibadlandet i Ljungby för de allra minsta är alldeles lagom för lilla Älmhult. Öppettiderna måste också utökas, inte rimligt att det är stängt varje lördag för allmänheten! Ett mindre äventyrsbad skulle räcka för några timmars utflykt. Lekland är förstås svårt för kommunen att lösa men det hade varit ett trevligt inslag på handelsområdet.
  Status: Avslutad
  Läs mer • 2017-02-02

  Felaktig vägtrafikskyltning vid Haganäsleden?


  Haganäsparkens elljusspår har en korsning med Haganäsleden vid en rondell i höjd med Friskis och Svettis lokal, se bilaga.
  Status: Avslutad
  Läs mer • 2017-01-18

  Sätt upp en hastighetsmätare vid Gemoskolan


  Hej! Jag bor utmed skolgatan och växjövägen. Jag skulle vilja att kommunen installerar hastighetsmätare vid 30 sträckan utmed skolan, en sådan modell som visar att man kör för fort. Jag tycker att det är alldeles för ofta som det går väldigt fort för bilarna på denna del. Speciellt med tanke på att det är så mycket barn i området.
  Status: Avslutad
  Läs mer • 2017-01-13

  Busskur (Delary)


  Mitt förslag är att bygga en busskur till barnen/ungdomarna som åker buss från Delary-Älmhult. Det kan vara skönt med en sådan när det regnar och blåser som det gör ibland.
  Status: Under handläggning
  Läs mer • 2017-01-09

  Mörkt på cykelvägar och lekplatser


  Förslag om ökat antal ljuskällor kring cykelvägarna och lekplatsen intill fotbolls-planen i Diö gives här med av anledning att lekplatsen blir obrukbar och otrygg direkt när mörkret börjar tränga sig på. Varken cykelvägarna eller lekplatsen hava idag inte en endaste ljuskälla, otryggt för så unga som gamla!
  Status: Under handläggning
  Läs mer • 2016-11-30

  Påfyllning av sand


  Ni måste verkligen fylla på sand i sandlådan på Norregårds förskola, avdelningen för de minsta. Det är på vissa ställen en kant på 3040cm från sanden till träkanten. Det är inte lätt för ettåringar som knappt kan gå att klara av detta utan att slå sig.
  Status: Avslutad
  Läs mer • 2016-11-11

  Ändring på gatunamn i Älmhult


  P.g.a tillkomsten av Haganäsleden är Östergatan i Älmhult numera tudelad, med andra ord den bryts av Haganäsleden.
  Status: Avslutad
  Läs mer • 2016-11-02

  Gatlyse


  Jag undrar när ni tänker byta ut lamporna som sitter i gatlysena? De som sitter i nu lyser ju inte ens sig själva! Jag vet att ni bytte till energisnåla lampor för några år sedan och det är väl en bra tanke men resultatet blev inte lika bra. Tyvärr!
  Status: Under handläggning
  Läs mer • 2016-10-31

  Enklare/billigare hantering av självavläsning av vattenmätare


  Inför en etjänst där det går att rapportera avläsningen av vattenmätare. För de som anmält sig kan också uppmaning att läsa mätaren skickas via epost istället för brev. Att göra det elektroniskt bör spara ca 20:/ avläsning. Porto*2 +följebrev och 2 kuvert
  Status: Avslutad
  Läs mer
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.