Västra Bökhult

Skiss över hur det kan komma att se ut.

Västra Bökhult – ny stadsdel föds

Den nya stadsdelen Västra Bökhult, med närhet till kulturlandskap och badplats, ska rymma uppemot 400 bostäder och de första tomterna ska stå klara redan 2017. Här finns möjlighet för dig som vill bygga ditt drömhus. Vi för även dialog med olika byggföretag som bygger villor, par-, rad- och flerbostadshus.

I Västra Bökhult kommer vi att fokusera på gemensamma ytor och grönområden. Två torg kommer att bli samlingsplatser, det blir en lekplats och i västra änden en tjugo meter hög pulkabacke och utsiktspunkt.

Med olika gång- och cykelstråk kommer vi att knyta ihop området med såväl natur, centrum och badplats. På endast 10 minuter har du tagit dig med cykel in till centrum!

Tidplan

Våren 2017

Anlägga gator och VA.

Sommaren 2017

Möjlighet att köpa tomt som förmedlas via tomtkön och du kan börja bygga. Även olika byggföretag kan påbörja byggarbetena.

Hösten 2017

Lekplats och pulkabacke anläggs.

Köp av tomt

Västra Bökhult kommer att innefatta cirka 400 bostäder varav en tredjedel är villatomter. Under sommaren 2017 är tomterna klara och du kan få tillträde. Till dess går det bra att ställa dig i vår kommunala tomtkö som du hittar här.

Diskussion med byggherrar pågår.

Skiss över hur området planeras.

Skiss över hur området planeras att se ut. Klicka på bilden för större karta.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.