Hållbarhetsveckan

Den 24-29 april 2017 arrangeras Hållbarhetsveckan i Älmhult. Under Hållbarhetsveckan vill vi samla alla som vill göra Älmhult och världen mer hållbar. Genom att visa positiva exempel vill vi öka medvetenheten om att det går att förändra vårt sätt att leva och förvalta vår planet. Att nå en hållbar framtid kräver att vi tänker om och tänker nytt. Det kräver också att vi agerar tillsammans på alla nivåer. Tillsammans kan vi påverka, inspirera och knuffa världen i en bättre riktning. 

Program

In English here.

Vi är stolta över att kunna presentera hela 55 programpunkter tillsammans med 30 samarrangörer. Det finns mycket att se, lyssna på och delta i! Om inget annat anges  är programpunkterna gratis.

Ladda ner programmet i pdf härPDF (pdf, 3.1 MB).

Här hittar du hela veckans program på webben:
Program hållbarhetsveckan


logga

Årets tema: Hållbar konsumtion och återbruk

I år är temat ”Hållbar konsumtion och återbruk”. Genom att handla smart och tänka på hur vi konsumerar kan vi minska onödigt slöseri med jordens resurser. Syftet med årets tema är att inspirera fler till att dela, återbruka och handla hållbart. Med temat vill vi även skapa utrymme för reflektion och dialog kring hur vår konsumtion påverkar människor och miljö.

Genom att dela på en produkt, exempelvis genom att låna, byta och hyra, använder vi våra resurser på ett smartare sätt. Tillgång trumfar ägande hos fler konsumenter. Återbruk handlar i grunden om att förlänga en produkts livslängd. Slit och släng är på väg ut och intresset för att återanvända, vårda, reparera och att handla kvalitetsvaror eller begagnat växer hela tiden. Handla hållbart kan också handla om att vi konsumerar fler hållbart producerade produkter eller fler tjänster. 

Boka provkörning av el- och gasfordon

Den 25 april kan man boka tid för provkörning av el- och gasfordon. Klicka här för att boka bil och tid: www.almhult.se/hallbarhetsveckan/bokabil.

Mer information

För mer information om veckan kontakta: hallbarhetsveckan@almhult.se

Hashtagga dina bilder och visa hur du gör Älmhult mer hållbart. #hållbarhetsveckanälmhult

Huvudarrangörer är Älmhults kommun tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan, Studiefrämjandet, Naturskyddsföreningen och Handelsplats Älmhult.

Torget

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.