Livsmedelsföretagare

Innan du startar en livsmedelsverksamhet behöver du registrera den hos miljö- och byggförvaltningen. Detsamma gäller om du vill förändra eller upphöra med din verksamhet. Du behöver även känna till ditt ansvar för den egna kontrollen.

Till livsmedelsverksamheter räknas bland annat restauranger, caféer, food trucks, butiker, skolor, internetbutiker och importörer.

För all yrkesmässig hantering av livsmedel finns regler, som till stora delar är gemensamma för hela EU. Syftet med regelverket är framför allt att maten ska vara säker, det vill säga att de som äter den inte ska riskera att bli sjuka, men även att konsumenterna ska få tillräcklig och korrekt information om varorna de betalar för. 

I högerspalten har vi samlat information om vad som gäller för dig som driver eller har för avsikt att starta ett livsmedelsföretag. Här hittar du till exempel information om hur du registrerar ett livsmedelsföretag.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.