Miljö & hälsa

Miljöfrågorna är idag svåra att ta på eftersom de inte alltid syns i form av bolmande skorstenar eller stinkande utsläpp. Istället har vi många diffusa utsläpp och störningar som kan få konsekvenser för människor och miljö.

Din och allas vår delaktighet är grunden för vårt miljöarbete. Vi måste alla hjälpas åt för att skapa och bibehålla en hälsosam och god miljö för oss själva och kommande generationer.

Nyheter inom Miljö & hälsa

 • 18 april 2017

  Tänk på miljön — tvätta bilen utan att skada natur...


  När du tvättar din bil på gatan eller på din asfalterade garageinfart, rinner vattnet ner i dagvattenbrunnar. Därifrån förs tvättvattnet oftast helt orenat ut i en sjö eller vattendrag. Tvättvattnet innehåller tungmetaller, olja och andra kemikalier som är skadliga för oss människor och för livet i våra sjöar, åar och hav. • 18 april 2017

  Skippa båtbottenfärg och värna om våra sjöar


  Nu är våren här och det börjar bli dags att göra båten redo för att sjösättas. Båtbottnarna målas ofta för att hindra alger och annat från att få fäste på båten. Problemet med dessa färger är att de innehåller ämnen som skadar vattenlivet och den marina miljön. • 31 mars 2017

  Fjäderfän och tama fåglar får nu gå utomhus igen


  Under hösten och vintern cirkulerade fågelinfluensan bland både vilda och tama fåglar. Det gjorde att Jordbruksverket höjde skyddsnivån och uppmanade alla att hålla sina fjäderfän inomhus. Nu har Jordbruksverket lättat på skyddsnivån, till nivå 1. Detta gäller tillsvidare.Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.