Miljö & hälsa

Miljöfrågorna är idag svåra att ta på eftersom de inte alltid syns i form av bolmande skorstenar eller stinkande utsläpp. Istället har vi många diffusa utsläpp och störningar som kan få konsekvenser för människor och miljö.

Din och allas vår delaktighet är grunden för vårt miljöarbete. Vi måste alla hjälpas åt för att skapa och bibehålla en hälsosam och god miljö för oss själva och kommande generationer.

Nyheter inom Miljö & hälsa

 • 24 maj 2017

  Miljö- och byggnämnden sammanträder


  Miljö- och byggnämnden sammanträder måndagen den 29 maj 2017 klockan 13.30 i kommunhuset, sammanträdesrum Römningen. Följande ärenden kommer att behandlas. • 26 april 2017

  Så räddar vi igelkottarna under Valborgsmässoafton


  Valborgsmässoafton är en mysig tradition men kvällen kan sluta i tragedi för igelkottar och andra djur. Med enkla medel kan vi förhindra att vilda djur brännskadas svårt eller bränns till döds. • 18 april 2017

  Tänk på miljön — tvätta bilen utan att skada natur...


  När du tvättar din bil på gatan eller på din asfalterade garageinfart, rinner vattnet ner i dagvattenbrunnar. Därifrån förs tvättvattnet oftast helt orenat ut i en sjö eller vattendrag. Tvättvattnet innehåller tungmetaller, olja och andra kemikalier som är skadliga för oss människor och för livet i våra sjöar, åar och hav.Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.